Brouwershaven, stad van Jacobs Cats

Brouwershaven is een smalstad, gelegen aan de Grevelingen en gesticht in de 13e eeuw. De vangst van vis en schelpdieren was een belangrijke inkomstenbron. Ook de handel in wijn en bier, hout en steen, wol en vlas en rapen en bieten zorgden voor voorspoed. Doordat de weg van de haven naar de Grevelingen via een smal kanaal liep konden grotere handelsschepen de stad moeilijk bereiken wat het maritieme einde van Brouwershaven betekende.


De beroemdste inwoner van Brouwershaven was Jacob Cats (1577-1660). Hij was een Nederlands dichter, jurist en politicus. Na zijn studie was hij onder andere werkzaam als advocaat, vooral in geschillen over de kaapvaart. Ook was hij pensionaris (adviseur in de dienst van een stad) en later raadspensionaris (eerste ambtenaar en rechtsadviseur van het gewest Holland).

Programma

De gids voegt zich bij het gezelschap op een nader te bepalen locatie. Vervolgens wordt in een rustig tempo een wandeling door het eeuwenoude centrum van Brouwershaven gemaakt waarbij de gids uitgebreid vertelt over de talrijke bezienswaardigheden. De Sint-Nicolaaskerk, het stadhuis, de Waag en het standbeeld van Jacob Cats herinneren ons aan de rijke historie.

Prijsinformatie

Minimaal 10, maximaal 20 personen per gids (minder dan 10 personen prijs op aanvraag)

Mogelijkheden om uw wandeling uit te breiden

Prijzen uitbreiding(en) op aanvraag.