Fietsen door De Zak van Zuid-Beveland, van bloesem tot fruit

De Zak van Zuid-Beveland is een gebied met waardevolle natuur- en landschapselementen. U vindt er welen, grenslinden, kreken, vliedbergen en kleine dorpen. De Zak herbergt veel fruitbomen, bloemdijken en een heggenreservaat. De Bloemdijken van Zuid-Beveland zijn beroemd in binnen- en buitenland. Zuid-Beveland heeft per oppervlakte de meeste fruitteelt van heel Nederland en is na de Betuwe het grootste fruitteeltgebied van het land. In het voorjaar bloeit de bloesem van de appelbomen (roze), perenbomen (wit), zwarte bessen, pruimen en kersen uitbundig. De Zeeuwse zwarte bessen worden sinds 1938 gebruikt in de cassis van Hero. Zeeland is de grootste perenproducent van Nederland. Van de Zeeuwse fruitteelt blijft 40% in Nederland en wordt 60% geëxporteerd. De Zeeuwse kleigrond en het Zeeuwse klimaat zorgen voor mooie fruitrassen die sterk zijn en vol met smaak zitten.

Programma

De gids wacht het gezelschap op een nader te bepalen locatie op en start de fietstocht. De tocht leidt langs verschillende dorpen als Borsele, Heinkenszand, Baarland, Hoedekenskerke en Kapelle. Elk met hun eigen verhaal, maar allemaal met een gemeenschappelijke deler: ze liggen in de Zak van Zuid-Beveland. Borsele met de kerncentrale, Heinkenszand als toegangspoort tot het Landschapspark Borsele, Baarland waar de fundamenten van Kasteel Hellenburg te bezichtigen zijn, Hoedekenskerke met zijn halte van de stoomtrein Goes-Borsele en Kapelle met het fruitteeltmuseum. Naast de verhalen over het gebied en de dorpen vertelt de gids over de fruitteelt, bloemdijken en het heggenlandschap. De fietstocht eindigt op een nader te bepalen locatie.

Prijsinformatie

Minimaal 10, maximaal 20 personen per gids (minder dan 10 personen prijs op aanvraag) Prijzen voor langere tochten op aanvraag.

Mogelijkheden om uw wandeling uit te breiden

Prijzen uitbreiding(en) op aanvraag.