Over de Kop van Schouwen

Altijd al op een bijzondere manier de Kop van Schouwen willen ontdekken? Dat kan op zogenaamde ‘fatbikes’, off-road fietsen met oversized banden, speciaal ontworpen om te rijden op zacht, onstabiel terrein, zoals sneeuw, zand, modder en mountainbikeroutes. De tocht is geschikt voor zowel beginners al gevorderden. Afhankelijk van het niveau wordt de lengte van de route bepaald. In Renesse staan de fatbikes klaar en wacht de professionele gids u op. Voor vertrek volgt een uitgebreide instructie over het gebruik van de fatbikes en de veiligheid onderweg. De route voert over diverse uitdagende soorten terrein.  

Programma

De tocht voert vanaf het beginpunt door de Vroonplas, een natuurgebied dat ligt tussen Renesse en het Noordzeestrand. U passeert de Eendenkooi en arriveert vervolgens op het strand waar u, indien mogelijk, over het zand naar Haamstede rijdt. Hier verlaat u het strand om de tocht te vervolgen door de Zeepeduinen en een bosrijke omgeving naar de Walvisbunker, één van de talrijke bunkers die werden gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog en deel uitmaakten van de Atlantikwall.

Nadat het bos wordt verlaten fietst u naar Burgh, langs het voormalige tramstation van de RTM (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij), naar de Karolingische Burcht, een burcht waar de bevolking zich in de 9e eeuw terugtrok tijdens aanvallen door de Noormannen. Via polderwegen wordt de Oosterschelde bereikt waar wordt gestopt bij de Plompe Toren. Door de Schelphoek, een gebied dat is ontstaan na de Watersnoodramp van 1953, wordt teruggefietst over een fantastische onverharde route via Noordwelle naar Renesse waar de tocht eindigt.

De route kan verlengd of verkort worden afhankelijk van de snelheid van de groep.

Groepen (data in overleg en op basis van beschikbaarheid)

Duur van de tocht: 2 – 2,5 uur

Minimaal 4, maximaal 10 personen

Aanvang 10:30 uur, aanwezig 10:15 uur

Helmen zijn aanwezig en moeten verplicht gedragen worden.

Prijsinformatie

Groepen, minimaal 4, maximaal 10 personen per tocht (minder of meer personen prijs op aanvraag)

Praktische informatie

Wandeling van Haamstede Naar Burgh

Oliebollenwandeling