Tussen Zee en Land

Zierikzee is gelegen aan de machtige Oosterschelde, een voormalige zeearm die nu is afgesloten door de in 1986 in gebruik genomen Oosterscheldekering. Het achterliggende land wordt beschermd door hoge dijken waarachter de prachtige polders liggen. Deze wandeling voert u zowel langs de Oosterschelde als door de achter de dijk liggende polders.


Programma

Onze gids vertelt over het ontstaan van de Oosterschelde, de oester- en mosselteelt en het rijke (dieren)leven in de Oosterschelde. Met een beetje geluk zie u de zeehondjes langs zwemmen en de bruinvissen jagen. Lopend langs de Oosterschelde vertelt de gids over de ramp van 1953 en de daaruit voortvloeiende bouw van de Stormvloedkering.

Door de polders wordt teruggelopen langs o.a. inlagen, nu prachtige natuurgebieden die in vroeger tijden zijn ontstaan. Deze gebieden worden nu bevolkt door stand- en trekvogels waar zij foerageren en rusten tijdens hoog water. Hoe de inlagen zijn ontstaan en waarom deze nu nog steeds belangrijk zijn wordt door de gids verteld.

  • Tijdstip: van 14.00-16.00 uur.
  • Duur: 2 uur
  • Meetingpoint: ’t Luitje (aan het einde van de Nieuwe Haven bij de molen)

 

Wandeling van Haamstede Naar Burgh

Oliebollenwandeling