Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is het meest noordelijke (schier)eiland van Zeeland en kenmerkt zich door de weidsheid en de vergezichten. De brede stranden, uitgestrekte polders en mooie stadjes en dorpjes nodigen uit tot een bezoek.

Het eiland heeft een open structuur met veel natuur en bijzondere, historische stadjes en dorpjes. Lopend, fietsend, varend of met een groter gezelschap per bus, valt er veel te ontdekken.

Bezoek bijvoorbeeld Brouwershaven, stad van Jacob Cats of Dreischor, groenste dorp en bekend om de vlasteelt. Of ga op pad in de Boswachterij Westenschouwen, het grootste bos van Zeeland. Ruim honderd jaar geleden was het nog één grote stuivende vlakte. Rond 1920 werd begonnen met het aanplanten van dennenbomen om het stuiven tegen te gaan. In de loop der tijd zijn ook loofbomen aangeplant waardoor het nu een prachtig gemengd bos is. Reeën, damherten en Shetland pony’s bevolken het bos en de kans is groot dat zij uw pad kruisen! Tijd voor actie? Bezoek dan één van de vele evenementen die er worden georganiseerd, veelal in het zomerseizoen. Fietsend door de uitgestrekte polders, varend over één van de vele wateren of wandelend door de diverse natuurgebieden of historische dorpjes en stadjes zijn slechts een kleine opsomming van wat mogelijk is.  U zult verrast zijn door de veelzijdigheid van Schouwen-Duiveland.

Moe van alle indrukken? Zittend op een terrasje kijkt u uit over de Oosterschelde of bekijkt u de bedrijvigheid in één van de vele haventjes waar de zeilbootjes aanmeren na een heerlijke tocht over de wateren die Schouwen-Duiveland omringen. De talrijke restaurants bieden een gevarieerde menukaart.

Schouwen-Duiveland is niet alleen mooi in de zomer, ook de andere jaargetijden bieden volop moois. De ontluikende natuur in de lente, de vallende bladeren in de bossen in de herfst en uitwaaien op de uitgestrekte stranden in de winter. Kortom, jaarrond is er veel te beleven. Schouwen-Duiveland heet u dan ook van harte welkom!