Monumentaal Zierikzee

Zierikzee werd voor het eerst genoemd in het jaar 976. Waarschijnlijk kreeg het dorp Zierikzee in 1219 de eerste stadsrechten waarna deze in 1248 werden uitgebreid. Aan het eind van de Middeleeuwen was Zierikzee een belangrijke handelsplaats mede door de gunstige ligging aan de Oosterschelde. Belangrijke exportproducten waren onder meer zout, laken, meekrap en haring. Door onder andere enorme stadsbranden, ziekten en verzanding van de wateren verloor Zierikzee haar belangrijke positie. Mede door gebrek aan geld om de stad op te knappen heeft Zierikzee haar prachtige binnenstad behouden met talrijke monumenten die het bekijken meer dan waard zijn. In 1997 werd het gehele eiland Schouwen-Duiveland één gemeente met Zierikzee als centrumplaats.
Samen met onze gids wordt in een rustig tempo een wandeling door het eeuwenoude centrum van Zierikzee gemaakt waarbij de gids uitgebreid vertelt over de talrijke bezienswaardigheden. De overgebleven stadspoorten, het indrukwekkende oude stadhuis en de voormalige gevangenis het Gravensteen.

Programma

Samen met onze gids wordt in een rustig tempo een wandeling door het eeuwenoude centrum van Zierikzee gemaakt waarbij de gids uitgebreid vertelt over de talrijke bezienswaardigheden. De overgebleven stadspoorten, het indrukwekkende oude stadhuis en de voormalige gevangenis het Gravensteen. De geschiedenis van de Nieuwe Kerk en de Dikke Toren komen zeker aan bod, evenals het leven van de bevolking door de eeuwen heen.

  • Tijdstip: 14.00 uur
  • Duur: 1,5 uur
  • Meetingpoint: muziektent Havenpark

 

 

Monumentaal Zierikzee

Verrassend Strand

Oliebollenwandeling