Op de pedalen door de polder

fietstocht Zierikzee - Brouwershaven v.v. (ca 35 kilometer)

Tijdens de fietstocht geniet u van prachtige vergezichten, bijzondere plekken, verstilde dorpjes en speciale fietspaden waar geen ander verkeer rijdt. Laat de stilte op u inwerken, onderbroken door het gezang en getjilp van diverse vogelsoorten.

Programma

De gids voegt zich bij het gezelschap op een nader te bepalen locatie in Zierikzee. De fietstocht voert langs het Kaaskenswater en de restanten van de rivier de Gouwe, ooit een rivier van 800 meter breed, nu een kronkelend smal watertje.

De tocht wordt vervolgd door het dorpje Schuddebeurs, in vroeger tijden dé buitenplaats voor de notabelen van Zierikzee. Na Schuddebeurs fietst u dwars door de polder en ziet u links in de verte het dorpje Kerkwerve en rechts het dorpje Noordgouwe liggen.

Uiteindelijk wordt Brouwershaven bereikt, de tweede stad op Schouwen-Duiveland. U rijdt door de stad naar het Grevelingenmeer, een voormalige zeearm, afgesloten van de zee door de Grevelingendam en de Brouwersdam. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa en wordt voornamelijk door watersporters gebruikt. De grote zandplaat die u ziet heet Dwars in den Weg.

De terugweg voert via Serooskerke naar de Oosterschelde. Over een prachtig fietspad dat langs de Oosterschelde loopt fietst u terug naar Zierikzee. Onderweg vertelt de gids over de verdronken dorpen, de invloed van de Watersnoodramp van 1953, de unieke inlagen en over de bewoners van de Oosterschelde. De tocht eindigt weer in Zierikzee.

Prijsinformatie

Maximaal 10 personen per gids.

*exclusief fietshuur

Wandeling van Haamstede Naar Burgh

Oliebollenwandeling